Košarica

 

0

 
 

Za pomoč ali nasvet nas kontaktirajte
01 235 59 90 ali info@astro24.si

 
 
 
 
 
 

Splošni pogoji poslovanja

Kupec z oddajo naročila sprejema splošne pogoje prodaje in poslovanja.

NAČIN DOBAVE IN PLAČILO

Naročeno blago vam bomo poslali po pošti kot poštni paket, ki ga boste plačali povzetju poštnemu uslužbencu. Rok dobave za izdelke na zalogi je najkasneje v 3 dneh od prejema naročila, v kolikor izdelka ni na zalogi ali je nova dobava na poti, vas bomo o tem obvestili. Cene veljajo na dan oddaje naročila. DDV je vključen v ceno.

Stroški poštnine in pakiranja znašajo 1,99€, za vsa naročila nad 30€ je poštnina brezplačna. Stroške manipulacije z denarjem pri prevzemu na pošti (za plačilo po povzetju) nosi kupec in po trenutno veljavni tarifi Pošte Slovenije znašajo 1,05€.

Vse pakete dostavlja Pošta Slovenije, po predhodnem dogovoru pa je možen tudi osebni prevzem na sedežu našega podjetja.

V kolikor vas ob dostavi ni doma, vas bo paket čakal na vaši matični poštni enoti 15 dni.

Besedilo pogodbe (naročilo) se bo shranilo pri podjetju in bo posredovano naročniku na njegov elektronski naslov ob oddaji naročila. Kasnejši vpogled v naročilo (sklenjeno pogodbo) je možen po predhodnem dogovoru oz. pismenem zahtevku na sedežu podjetja.

NAČIN PLAČILA

Spletna trgovina Astro24 omogoča naslednje načine plačila:

  1. z gotovino ob prevzemu preko dostavne službe Pošte Slovenije,
  2. po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja Prodom d.o.o.,
  3. s Paypalom na račun podjetja Prodom d.o.o.,
  4. s plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, Mastercard, Visa, Visa Electron, BA Maestro)

NAROČANJE

Naročila preko spletne trgovine Astro 24. Naročanje poteka preko Interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Klici na tel številko 01 235 59 90 se obračunavajo potrošniku kot klici v stacionarno omrežje po ceniku operaterja, ki ga uporablja potrošnik. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščene v kategorijah. Naročila sprejemamo preko nakupa v spletni Astro24 in preko e-pošte info@astro24.si. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana. Naročila preko e-pošte info@astro24.si Naročila preko e-pošte info@astro24.si morajo nujno vsebovati ime in priimek naslovnika/plačnika, ulico, poštno številko in kraj; kontaktno telefonsko številko in e-naslov; Ime artikla in ostale potrebne specifikacije kot so barva, velikost itd. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana. V primeru, da želite odstopiti od naročila, nas prosim obvestite v najkasneje 6 urah po oddaji naročila po elektronski pošti na info@astro24.si.

Zavrnitev naročila:

Spletna trgovina Astro24 si pridržuje pravico, da lahko zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga ne more izvesti. V kolikor bi kupec že plačal po predračunu, mu v tem primeru vso kupnino vključno s stroški dostave nakažemo naslednji delovni dan.

100% varen nakup, pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

ODDAJA NAROČILA

Če je bilo vaše naročilo uspešno oddano, se vam na vaši spletni strani izpiše tekst, kjer vam potrjujemo oddano naročilo in vas hkrati obveščamo, da boste na vaš vpisan e-naslov, ki ste ga navedli ob naročilu, prejeli e-pošto s podrobnostmi vašega naročila. Navedena je tudi telefonska številka, na katero lahko pokličete.

Če boste po oddaji naročila hoteli kar koli spremeniti ali naročilo preklicati, pošljite želene spremembe na e- mail naslov: info@astro24.si ali pokličete na 01 235 59 90.

POTRDITEV NAROČILA

Po oddaji naročila bo kupec na e-mail naslov, ki ga je vnesel ob naročilu, prejel e-pošto s potrditvijo in podrobnostmi njegovega naročila.

POSTOPEK NAKUPA

1. Nakup

Nakup se izvrši z izborom izdelkov v nakupovalno košarico in ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb POTRDI IN ZAKLJUČI NAKUP odda naročilo, mu spletna prodajalna samodejno "generira – ustvari" in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki ...).S tem je naročilo potrjeno, izdelki bodo poslani v najkrajšem možnem roku.

Z nakupom se strinjate, da na podan e-poštni naslov nekajkrat mesečno dobivate reklamna sporočila, od katerih se lahko v vsakem trenutku odjavite s postopkom opisanim v prejeti e-pošti.

2. Nakupovalna košarica in oddaja naročila

Bodoči kupec opravi nakup z uporabo košarice za nakup, v katero dodaja izdelke, ki jih namerava kupiti, pri tem pa jih lahko pred nakupom iz košarice tudi odstrani. Izdelek se doda v košarico s potrditvijo na gumb "dodaj v košarico", s čemer se vam izdelek izpiše v košarici. V primeru, da nakupujete več izdelkov postopek ponovite do izbora zadnjega artikla, v nasprotnem primeru pa nadaljujete nakup s klikom na gumb "naprej na naročilo".

Odpre se vam obrazec "Podrobnosti o plačniku" kjer lahko vstavite oz. spremenite naslov za račun ter dostave v primeru, da ne želite prejeti artikla na naslov, ki ste ga navedli ob registraciji računa.

V primeru, da pošiljate na drug naslov izpolnite obrazec "Dostavi na drug naslov« kjer izberete način dostave. V rubriki »vaše naročilo« lahko še enkrat preverite izbrane izdelke , zneske in stroške. V obrazcu »Načini plačila« izberete način plačila. S klikom na gumb »potrdi in zaključi nakup« potrdite in s tem zaključite nakup.

Na vaš elektronski naslov boste prejeli potrdilo o prejetju naročila, ki je osnova za izdelavo uradnega predračuna (velja le v primeru plačila po predračunu), katerega prejmete na posredovani elektronski naslov, takoj za tem, ko naša naročniška služba pregleda vaše oddano naročilo. V primeru plačila po povzetju bo paket oddan v dostavo.

3. Tehnična sredstva za prepoznavanje in popravo napak pred oddajo naročila

Preden kupec odda naročilo se mu odpre predogled naročila na podlagi katerega lahko preveri podatke, ki jih je izpolnil za potrebe oddaje naročila. V primeru napačnega vnosa, lahko kupec napake popravi tako, da izbere pod funkcijo »Odstrani« križec (X) in s tem umakne izdelek. S klikom na »Posodobi košarico« se košarica spremeni oz. se popravi izbor naročenih izdelkov in podatki za račun. V kolikor želite dodati še kakšen izdelek lahko izberete funkcijo »nazaj v trgovino« in nadaljujete z nakupom. V kolikor naročila ne želi oddati lahko stran zapre ali zapusti oddajo naročila in tako prekine oddajo in potrditev naročila.

4. Potrditev naročila

Naročilo na spletnem mestu www.astro24.si je potrjeno, ko kupec pri zaključevanju naročila potrdi oddano naročilo in ko prejme povratno avtomatsko e-poštno sporočilo s potrdilom o prejemu naročila.

5. Preklic naročila

Kupec lahko oddano naročilo prekliče na sledeče načine:
da po e-pošti posreduje sporočilo z zahtevo po preklicu naročila;
izdanega uradnega predračuna v roku 3 dni od njegovega prejetja ne plača;

6. Zavrnitev naročila

Upravitelj spletnega mesta lahko v času do izdaje obvestila, da je naročilo v obdelavi, naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne.
V kolikor podjetje svojih obveznosti ne more izpolniti, ker blago ni razpolago ali ker ni pogojev za opravljanje storitev bo upravitelj o tem nemudoma obvestil uporabnika in mu vrnil vsa morebitna predhodno opravljena plačila na enak način, kot če bi šlo za odstop od pogodbe.

7. Sklenitev pogodbe in izpolnitev pogodbe

Kupoprodajna pogodba je sklenjena, ko kupec prejme uraden predračun in ga v roku 3 dni tudi plača oziroma v primeru plačila po povzetju takrat, ko prodajalec nedvomno ugotovi istovetnost kupca in pridobi soglasje za izvedbo odpreme blaga.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je shranjena v elektronski obliki in sicer na strežniku spletnega mesta www.astro24.si , uporabniku pa je dostopna v uporabniškem profilu (Moj račun). Kupec pa lahko, kadarkoli v času trajanja pogodbenega razmerja, zahteva predložitev pogodbenih pogojev v pisni obliki.

V kolikor za naročeni izdelek niste prejeli računa ali potrdila po pošti, prek elektronske pošte ali skupaj z izdelkom, nas o tem nemudoma obvestite.

Podjetje mora izpolniti svojo obveznost iz prodajne pogodbe v roku štirinajst (14) dni od sklenitve pogodbe, razen če se z uporabnikom nista dogovorila drugače. V kolikor podjetje ne more izpolniti svojih obveznosti, ker blago ni na razpolago ali ker ni pogojev za opravljanje storitev, bo o tem nemudoma obvestil uporabnika, v kolikor je podjetje v takem primeru že sprejelo kakšno plačilo, ga bo uporabniku vrnil na enak način, kot če bi šlo za odstop od pogodbe.

8. Račun in spremna obvestila

Račun se izda na trajnem mediju, v pisni obliki, z razčlenjenimi stroški, kupcu pa se ta posreduje hkrati z dostavo blaga.

Pravica do vračila ali zamenjave izdelkov

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice potrošnika do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

O nameravanem vračilu izdelka (odstopu od pogodbe) nas prosimo z nedvoumno izjavo pisno obvestite in sicer na kontaktni e-mail info@astro24.si ali na naslov podjetja Prodom d.o.o., Dolenjska cesta 184, 1000 Ljubljana. V ta namen lahko neobvezno uporabite priloženi vzorčni odstopni obrazec.

Edini strošek, ki vas bremeni v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.

Če ste kupljeni izdelek že prejeli in želite odstopiti od pogodbe, ga nato na vaše stroške pošljite na naslov Prodom d.o.o., Dolenjska cesta 184, 1000 Ljubljana. Povratna pošiljka vrnjenega blaga na naslov podjetja Prodom d.o.o. Dolenjska cesta 184, 1000 Ljubljana mora biti oddana v roku nadaljnjih 14 dni od sporočila. V primeru odstopa od pogodbe podjetje Prodom d.o.o. takoj ko je mogoče oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila izdelkov – z enakim plačilnim sredstvom – razen če želite drugače (javite nam na email info@astro24.si). Poleg vračila kupnine izdelka vam vrnemo tudi znesek, ki ste ga plačali za dostavo kupljenega izdelka do vas.

Izdelki, ki so predmet vračila, morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni nepoškodovani embalaži in v nespremenjeni količini z vso priloženo dokumentacijo, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

Vsi paketi ki bodo na naš naslov posredovani s plačilom po povzetju oz. poštnino plača naslovnik bodo zavrnjeni in vrnjeni pošiljatelju na njegove stroške. Prosimo, da poleg pošiljke priložite račun za kupljeni izdelek, vaše podatke ter želen način vračila kupnine, ki je lahko preko dostavne službe ali plačila na TRR.

INFORMACIJE O PRITOŽBENEM POSTOPKU V PODJETJU

V podjetju Prodom si prizadevamo za zadovoljstvo strank, in nenehno izboljševanje kakovosti poslovanja, vseeno pa se lahko zgodi, da je naše ravnanje drugačno od vaših pričakovanj. V kolikor se to zgodi in bi želeli oddati pritožbo, smo za vas pripravili možnosti. – Stranke lahko pritožbe podate pisno na sedež podjetja Prodom d.o.o., Dolenjska cesta 184, 1000 Ljubljana, ali preko e-pošte info@astro24.si. Na vaše pritožbe bomo odgovorili v najkrajšem možnem času – najkasneje pa v roku 30 dni po prejemu pritožbe. Za vsa pojasnila v zvezi z informacijami o pritožbenem postopku, se lahko obrnete na sedež naše družbe ali preko telefona 01 235 59 90. Za nerešljive spore je pristojno SODIŠČE PO STALNEM PREBIVALIŠČU POTROŠNIIKA. Vseeno upamo, da nas boste pred uporabo tega kanala kontaktirali. Verjamemo, da bomo našli lažjo rešitev za obe strani.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Podjetje Prodom potrošnike obvešča, da ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Ur.l. RS, št. 81/15).

Povezava na platformo SRPS za spletno reševanje potrošniških sporov: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

STVARNA NAPAKA IN GARANCIJA TER UVELJAVLJANJE PRAVIC IZ TEGA NASLOVA

STVARNA NAPAKA

Potrošnik lahko napake na kupljenem blagu uveljavlja iz naslova garancije ali iz naslova stvarne napake, kot to predvideva Zakon o varstvu potrošnikov- ZVPOt. Reklamacijo iz naslova stvarne napake lahko uveljavlja za vsak kupljeni izdelek, ki ima garancijo ali garancije nima. Tako lahko potrošnik zaradi napake na izdelku, za katerega je bila dana garancija, uveljavlja pravice iz stvarne napake, enako pa se odloči lahko tudi takrat, ko ne želi uveljavljati garancijo za izdelek, za katerega je bila dana garancija. Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik napako reklamira pri prodajalcu in to v roku 2 mesecev od odkritja stvarne napake, oziroma v roku 2 let, ko je bilo blago prevzeto s strani kupca. Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova mora potrošnik trgovcu v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, mora trgovec čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, mora trgovec v roku 8 dni podati potrošniku pisen odgovor. Potrošnik lahko zahteva po lastni izbiri: odpravo napake, vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako, zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska. Napaka je stvarna: če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet; če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana; če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane; če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila. Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

GARANCIJA

Garancijo lahko potrošnik uveljavlja za izdelke, za katere je obvezna garancija kot jo določa Pravilnik o blagu, za katerega se izda garancija za brezhibno delovanje (UL RS, št. 14/12). Seveda je možno, da se garancija nudi tudi prostovoljno za dodatne izdelke oziroma storitve. V garancijskem roku lahko potrošnik od garanta zahteva: brezplačno odpravo napake, če odprava napake ni možna v skupnem roku 45 dni, lahko potrošnik zahteva zamenjavo za nov brezplačen izdelek. Prodajalec mora biti obveščen o napaki v navedenih rokih, v obvestilu mora potrošnik natančno opisati napako, prodajalec mora imeti priložnost, da stvar pregleda in oceni morebitno napako, potrošnik vam mora navesti zahtevo, kaj želi iz uveljavljanja, prodajalec mora nujno odgovoriti potrošniku v roku 8 dni – tako v primeru, če ugodite zahtevi kot tudi v primeru, če se ne strinjate z uveljavljanjem napake oziroma garancije.

REKLAMIRANJE ARTIKLA

Reklamacija artikla je mogoče s predložitvijo računa. Če se je na vašem izdelku pojavila napaka, za katero ni kriva vaša nepravilna uporaba oz. napaka ni posledica vašega dejanja, lahko nam pošljete zahtevek za uveljavljanje reklamacije. Zahtevek pošljite na elektronski naslov info@astro24.si.

V elektronski pošti nam čim bolj nazorno pojasnite razlog za uveljavljanje reklamacije, da bomo čim lažje reševali vašo reklamacijo. Zraven zapišete svoje podatke (ime in priimek ter naslov) ter kontaktno številko, kamor vas bomo lahko obvestili o poteku reševanja reklamacije.

Za reklamiran izdelek pošljite po pošti ali ga osebno prinesite na naš naslov Prodom d.o.o. Dolenjska cesta 184, 1000 Ljubljana. Zraven paketa priložite kopijo računa ter vaše podatke in opis napake izdelka. Prosimo vas, da izdelek zapakirate v primerno zaščitno embalažo, da bo prispel do nas nepoškodovan.

Ko bo izdelek z vso pripadajočo dokumentacijo prispel na naslov podjetja Prodom d.o.o. ga bo pregledal reklamacijski oddelek. Glede na vsebino opisane napake ter glede na ugotovitve reklamacijskega pregleda, vas bomo v čim krajšem možnem času kontaktirali in vas seznanili z nadaljnjim postopkom. Reklamacijska služba vam tekom postopka lahko ponudi popravilo izdelka, zamenjavo izdelka ali vračilo kupnine vključno s stroški pošiljanja, ki so nastali ob naročilu.

VAROVANJE PODATKOV

S potrditvijo naročila se kupec strinja s prejemanjem elektronskih sporočil s strani podjetja Prodom d.o.o., Dolenjska cesta 184, 1000 Ljubljana. Posameznik se strinja s prejemanjem elektronskih sporočil s strani podjetja Prodom d.o.o., Dolenjska cesta 184, 1000 Ljubljana tudi s prijavo na e-novice, tako da v ta namen vnese zahtevane podatke in klikne na gumb »naročite se na e-novice« ali izpolnite obrazec v rubriki »nagradna igra« obrazec » želim prejemati obvestila o nagradnih igrah, novostih, akcijah ...«

S potrditvijo naročila kupec tudi soglaša, da lahko podjetje Prodom d.o.o. Dolenjska cesta 184, 1000 Ljubljana koristi njegove podatke v svoje namene v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS 86/2004,051/2007, 67/2007).

Posameznik lahko kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja. Upravljavec osebnih podatkov je dolžan v 15 dneh ustrezno preprečiti uporabo osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ter o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestiti posameznika, ki je to zahteval.

Če ne želite prejemati nadaljnjih ponudb podjetja Prodom d.o.o., vas prosimo, da nas o tem pisno obvestite na naš naslov , po elektronski pošti info@astro24.si ali nas pokličete na 01 235 59 90.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.