Košarica

 

0

 
 

Za pomoč ali nasvet nas kontaktirajte
01 235 59 90 ali info@astro24.si

 
 
 
 
 
 

Lovilec sanj Dreamy

Lovilec sanj Dreamy

Lovilec sanj Dreamy

Cele noči lovi sanje, dobre in slabe in jih shrani, da se jih zjutraj spomnimo.

 

Cena: 12,99 €

 

ovilec sanj je v kulturah ameriških domorodcev ročno izdelan predmet, osnovan na obroču (tradicionalno iz vrbe), v katerega je vpletena mreža. Lahko je tudi okrašen z različnimi predmeti, največkrat so to peresa.

 

Indijanci verjamejo, da so sanje sporočila duhov iz onstranstva. Nekateri verjamejo, da lovilci sanj privlačijo sanje v svoje mreže, dobri duhovi najdejo pot skozi luknjo ter lebdijo med posvečenimi peresi nad spečimi ljudmi, slabi duhovi pa se ujamejo v mreže in se stopijo v jutranjem soncu. Spet drugi verjamejo, da cele noči lovi sanje, dobre in slabe in jih shrani, da se jih zjutraj spomnimo.

Vsak posameznik naj bi imel svoj lovilec sanj, zato ga ne posojamo.

Za ženske so ponavadi dodajali k lovilcem sanj sovino pero, ki simbolizira modrost, za moške pa orlovo pero, ki predstavlja pogum. Z vladno prepovedjo o trgovanju s peresi svetih ptic so namesto peres začeli vpletati 4 kamne za 4 strani neba. Oblike in mere obročev so bile različne, nekateri so bili v obliki solz, večina pa okroglih oblik. Do sedaj, so z razvojem oplemenitili lovilce sanj s peresi različnih ptic, s kožami, kremplji, z dlako, zobmi divjadi, s školjkami, poldragimi kamni, ročno poslikanimi keramičnimi dodatki, z vejevjem ostalih dreves in različnimi vzorci, odvisno za katero osebo je bil namenjen.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.