Košarica

 

0

 
 

Za pomoč ali nasvet nas kontaktirajte
01 235 59 90 ali info@astro24.si

 
 
 
 
 
 

Simboli in pomen

Simboli in pomen

12.04.2018

Tradicionalni simboli oblikujejo univerzalni jezik, ki postaja z oddaljenostjo od miselnih vzorcev in svetovnega nazora tistih, ki so jih oblikovali, vse skrivnostnejši. Izvorno pa so ti simboli (značllni vsakdanji predmeti, ki predstavljajo nekaj abstraktnega, kot je na primer ideja, lastnost, custvo, pomen, teznja, prepričan]e, upanje ali strah) vse prej kot skrivnostni. Njihov namen je v vsakem trenutku poskrbeti za prepoznavno predstavo ali miselno sliko nekega pojma. Slike veliko hitreje prenasajo ideje kot besede in pojavile so se tisoče let pred pisano besedo. Piktografi in ideografi, ki so privedli do iznajdbe abecede, so temeljili na zgodnjih simbolih.

Znamenja in simboli se pogosto prepletajo, vendar imajo vsaki svoj namen. Medtem ko znamenja preprosto dajejo informacije, simboli dajejo povsem običajnim stvarem širšo dimenzijo, pogosto tisto duhovno. Ce ponazorimo s preprostim primerom: lastnost, kot je pogum, ki je v starodavnem svetu štela za osnovno vrlino, je bila ponazorjena z likom, ki jo uteleša - levom. Ko je bil simbol  enkrat izbran, so umetniki ustvarili prepričljive podobe, ki so se vtihotapile v celotno rnrežo družbeneqa življenja skozi mit, legendo, ritual ter arhitekturno ali koslumoarafsko okrasje in tako se je njegova moč povečevala.

Lev je na primer v Egiptu postal več kot Ie simbol neke človeske lastnosti. Postal je znak veličine sonca in tem faraona, ki je bil zemeljski predstavnik sončneqa boga. Ker zodiakalno znamenje Leva predstavlja sonce v njegovi najmočnejši fazi, med julijem in avgustom, so ga povezovali z najbolj plodnim poplavnim obdobjem reke Nil v tem letnem času. Od te popolnoma nove povezave med levom in vodo je bil potreben Ie majhen simboličen korak do izdelave vodnjakov z levjimi glavami, ki krasijo egipčanske palače in zgradbe.

Pomen simbola SOVA:

Sova predstavlja globoko povezanost z intuicijo in znanjem. V kolikor ste izbrali simbol sove, obstaja velika verjetnost, da v sebi skrivate intuicijo za prepoznavanje stvari, ki jih drugi ne opazijo ali ne vidijo. Imate sposobnost videti stvari in dogodke realno, brez iluzije.

S tem ko ste izbrali simbol sove, ste v vaše življenje naznanili spremembo. Maske bodo padle in poti  ter slike v vašem življenju se bodo razjasnile...Sova mnogokrat naznanja tudi smrt, vendar v tem primeru temu ni tako. V tem primeru naznaja le spremembno, ki bo celovita in velikega pomena za mnogo ljudi okoli vas.

Ker sova vidi v temu, izbira sove tudi simbolično pomeni, da boste videli stvari, ki so bile do sedaj zakrite. Ker je sova močna spiritualna žival, vaša izbira pomeni, da ste tudi vi močna osebnost, ki morda še ni prišla na plano. Naj vam da vaša sova, moč in pogum za nadaljevanje vaše poti.

Pomen simbola NETOPIR:

Netopir ni najbolj priljubljena žival, na splošno ali v simbolizmu. Velikokrat ga narobe razumemo, vendar so prav ameriški staroselci, ki so se ogromno ukvarjali s simboli, razvozlali pravi pomen netopirja.

Netopir je izjemno občutljiv na okolico. Ravno zaradi tega je postal simbol intuicije, zasanjanosti in vizije. Izjemno cenjen je v simboliki šamanov in naravnih zdravilcev. S tem ko ste izbrali simbol netopirja, ste v svoje življenje dodali moč za intuicijo...Saj sami veste, da velikorat predvidite potek dogodkov mnogo v naprej. Do sedaj se na svojo intuicijo niste zanašali, od danes dalje pa naj vam izbira netopirja da energijo in zaupanje v vaše razmišljanje.

Netopir simbolično pomeni tudi ponovno rojstvo...Torej imate sedaj priložnost za ponoven začetek, za kar niste in niste mogli zbrati poguma. Netopirja si niste izbrali kar tako...Netopir vam sporoča, da zberite pogum in zaživite novo življenje.

Pomen simbola LISICA:

Lisica ima v simboliki pomen učitelja in spada med izjemno cenjene simbole. Ste morda v zadnjem času začutili nevarnost v svojem življenju? Lisica je namreč tudi simbol opozarjanja na neprijetne dogodke...Bodite pozorni na svojo pot, saj vam morda kdo stoji naproti.

Ko se lisica v obliki simbola pojavi v življenju posameznika, je to opozorilo za spremembo. Vendar pozor, sprememba mora biti hitra, tako kot je hitra lisica. Potrebovali boste ogrmno prilagajanja, vendar dobro veste, da vi to zmorete, kakor že mnogokrat do sedaj.

Pozorni bodite na osebe in dogodke v vašem življenje, saj je veliko možnosti, da vas bo nekdo želel prelisičiti. S tem bi lahko izbrali življenjsko pot, ki za vas ne bi bila primerna. Bodite pozorni tudi na službene vezi, saj bo nekdo skušal metati polena pod noge.

Ne glede na izbiro simbola, v življenju je potrebna zaščita, tudi s simboli, talismani in amuleti. Zato vam ob tej priložnosti ponujam brezplačno dostavo na vse talismane in amulete, s katerimi se lahko zaščitite pred nevarnostjo.Ob naročilu vpišite kodo ZAŠČITA!

Vaša Ana iz Astro24

 

 Uvod povzet po knjigi: Jack Tresidder, 1001 Simbol

 

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.