Košarica

 

0

 
 

Za pomoč ali nasvet nas kontaktirajte
01 235 59 90 ali info@astro24.si

 
 
 
 
 
 

Povej mi na kateri dan si rojen in povem ti kdo si…

Povej mi na kateri dan si rojen in povem ti kdo si…

29.01.2018

Na nas dnevno vpliva sedem vidnih nebesnih teles: Sonce, Luna, Merkur, Venera, Mars, Jupiter in Saturn. Starodavna plemena so po teh sedmih telesih poimenovala sedem dni v tednu, saj ima vsak dan v tednu svoj pomen. Verjetno vam je že znano, da vašemu nebesnemu znamenju vlada določen planet, vedeti pa morate tudi, da ima dan na katerega ste rojeni prevladujoči planet, ki lahko močno vpliva na vaš karakter in obnašanje.

NEDELJA (angleško SUNDAY, pomen: dan sonca)

Glede na starodavna plemena je nedelja tradicionalno prvi dan v tednu in predstavlja dan počitka in bogoslužja. Ljudje rojeni na nedeljo imajo v horoskopu dodaten vodilni planet in to je Sonce. Sonce na njih pušča vpliv nezadovoljstva nad običajnimi stvarmi, kar pomeni, da ti ljudje ljubijo drugačne in neobičajne zadeve (oblačila, pohištvo, poklice…). Na ljudi okoli sebe spuščajo sončni žarek s svojo čudovito, svetlo auro. Ljudje rojeni na nedeljo so kreativni, plemeniti, ponosni, drzni, glasni in radi imajo sami sebe.

PONEDELJEK (angleško MOONDAY, pomen: dan lune)

Glede na starodavna plemena je ponedeljek drugi dan v tednu. Ljudje rojeni na ponedeljek so nagnjeni k temu, da hitro spreminjajo razpoloženje, saj je njihov vodilni planet Luna, ki v njihovih življenjih igra veliko vlogo. Ljudje pod vplivom Lune, so močno nagnjeni k svoji družini in družinskim vezem, to jim predstavlja velik pomen in od družine se težko ločijo. Karakter oseb rojenih na ponedeljek je dobrosrčen, prijazen, skromen, materinski, prilagodljiv in občutljiv, včasih celo malo posesiven.

TOREK (angleško TUESDAY - TIEW'S DAY, pomen: bog Norse je enakovreden planetu in bogu Marsa)

Torej je glede na starodavna plemena tretji dan v tednu. Oseba rojena na ta dan ima prevladujoči planet Mars., ki simbolizira bojevniški duh, željo po vodenju in voljo do zmage. Osebe rojene na torek so po karakterju aktivne, entuzijastične, energične, pogumne, neučakane, včasih preveč ognjevite in imajo močno voljo po doseganju uspeha in zadanega cilja.

SREDA (angleško WEDNESDAY - WODEN'S DAY, pomen: bog Norse je enakovreden Merkurju)

Sreda je pod vplivom planeta Merkurja in ljudje rojeni na ta dan bodo povzeli nemirne lastnosti duha. Pri njih je zmeraj prisotno neko vprašanje, na katerega ne najdejo odgovora. Ljudje rojeni na sredo so komunikativni, brezskrbni, logično razmišljajo, nezanesljivi in vsestranski. <v sebi nosijo neko sporočilo za vse nas, zato morajo ostati v nenehnem gibanju in komunikaciji, da se razvijajo dalje.

ČETRTEK (angleško THURSDAY - THOR'S DAY, pomen: Thor je bil mitološki bog groma in nevihte in je znan tudi kot Jupiter)

Tradicionalno je četrtek peti dan v tednu. Ljudem rojenim na petek vlada Jupiter, ki je najbolj koristen od vseh planetov. Jupiter simbolizira srečo, optimizem, dober humor in perspektivnost, kar pomeni, da bodo ljudje rojeni na četrtek veseljaški, radodarni, vendar bodo hkrati tudi nezadovoljni sami s sabo. Planet Jupiter je znan tudi kot planet učenja, zato bo imel človek rojen na četrtek zmeraj neko  posebno filozofijo, ki jo bo predajal svetu.

PETEK (angleško FRIDAY - FRIGG'S/FRICA'S DAY, pomen: bog Norse je enakovreden planetu Venera)

Ljudje rojeni na petek so pod vplivom planeta Venera, ki je simbol ljubezni, ravnovesja, naklonjenosti, lepote, barvitosti, elegance, kreativnosti in romantičnosti. Ljudje rojeni na petek so socialni, zapeljivi in velikokrat preveč odvisni od mnenja drugih, pogosti tudi leni. Ljudje rojeni na petek so radi obkroženi z lepoto in ljubeznijo, če tega nimajo dovolj, lahko njihovi talenti ostanejo skriti in njihovo veselje zatrto.

SOBOTA (angleško SATURDAY, pomen: Saturnov dan

Sobota je tradicionalno sedmi dan tedna. Vlada ji Saturn in ljudem rojenim na soboto je izjemno pomembno družinsko drevo, hkrati pa je njihova življenjska pot izjemno težka v določenih situacijah. Ljudje rojeni na soboto imajo sposobnost reševanja težav, so skromni, radi premislijo stvari predno jih storijo. Prav tako je karakter teh oseb bister, profesionalen, praktičen in na trenutke sumničav. Ko si nekaj zelo želijo, bodo šli tudi z glavo skozi zid.

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.